Cane Chair Weaver / Caning (furniture) Uit oorlog

- Jan 07, 2019-

In de context van meubilair is stokbekken een methode om stoelstoelen en ander meubilair te vlechten tijdens het bouwen van nieuwe stoelen of tijdens de reparatie van de rieten stoel. In algemeen gebruik kan "stok" verwijzen naar elke plant met een lange, dunne steel.

De stok gebruikt voor meubels is echter afgeleid van de rotan wijnstok afkomstig uit Indonesië, de Filippijnen en Maleisië. De wijnstokken groeien meestal 100-300 ft lang; de meeste hebben een diameter van minder dan 1 inch. 7 Voor de export worden de rotanstelen op uniforme lengte gesneden en wordt de schors verwijderd in smalle reepjes van 1/16 tot 3/16 inch: 7 Suikerriet en bamboe (soms " riet "in het zuiden van de Verenigde Staten) moet niet worden verward met een rotan riet. 8 Rattan vine lijkt enigszins op bamboe, maar is heel anders omdat bamboe hol is en zichzelf rechtop houdt, terwijl rotan een solide flexibele wijnstok is die de steun nodig heeft van de omliggende structuur om zich van de bosbodem te verheffen. Het klimt naar de top van luifels van het bos om zonlicht te bereiken met de hulp van grote, ruige doornen die de omliggende bomen vastgrijpen. Soms wordt een groot deel van de lengte van deze ruige wijnstokken gedrapeerd langs de bosbodem van boom tot boom op zoek naar een geschikte structuur om te beklimmen. [Nodig citaat]


Bij vergissing verwarren sommige mensen meubilair of stoelmangelen met rieten. Om te verduidelijken, is stoelracing met name het ambacht van het aanbrengen van rotanriet of rotanschil op een meubelstuk zoals de rugleuningen of stoelen van stoelen, terwijl rieten of vlechtwerk een verwijzing is naar het ambacht van het weven van een willekeurig aantal materialen, zoals wilgen of rotanriet en door de mens gemaakte koorden op papierbasis.

20151220艺心_9_120151118艺心_066